G-gym

Sporten met een verstandelijke beperking

Iedereen wil graag sporten. Dat geldt ook voor mensen met een verstandelijke beperking.

Doel 
G-gym richt zich op de motorische ontwikkeling en bewegingspatronen van mensen met een verstandelijke beperking. In principe verschilt gymnastiek voor mensen met een verstandelijke beperking namelijk niet van gymnastiek voor reguliere groepen.

Eigen tempo en niveau
Bij G-gym sport iedereen in het eigen tempo en op het eigen niveau. Vanuit een basis van plezier en zelfvertrouwen wordt gewerkt aan het verbeteren van de motoriek en het uitbreiden van bewegingspatronen.

Een uurtje per week
Een uur G-gym per week is een uitstekende manier om mensen met een verstandelijke beperking te laten sporten. 
Veldo heeft op maandag G-gym, met een groep verstandelijk gehandicapten in het Calvijn College in Middelburg. Er zijn 2 groepen; één groep gymt van 19.00 tot 20.00 uur en de tweede groep begint om 20.00 en stopt om 21.00 uur.

Als je het leuk vindt om te sporten zit je bij ons goed! Het is een gezellige groep en we doen allerlei leuke sporten. We beginnen altijd met een warming-up door middel van bijvoorbeeld een spel. Verder doen we sporten als: badminton, fitnessen, voetballen, hockey, slagbal, basketbal en nog veel meer! Iedereen doet het op z’n eigen manier, tempo en natuurlijk onder het genot van een leuk muziekje van bijvoorbeeld Frans Bauer, Jan Smit of  BZN!

Zoals jullie kunnen lezen is het erg gezellig, wordt er veel gelachen en geniet iedereen volop!  Als dit jou wat lijkt, kom dan een keer kijken! Je bent van harte welkom en als je wilt mag je gelijk lekker meedoen.

Sportieve groetjes van de leiding van de G-gym!

Meer weten
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Tom van Dorst, tel 0118618994 E-mailadres: bestuur@veldo.nl 

PS: We zijn ook altijd op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om de leden te ondersteunen bij het sporten. Lijkt je dit iets, laat het ons dan weten.

 

nsgk

 
 
 
 
“Onze leden zijn super blij met het nieuwe spel materiaal dat geschonken is door de Stichting NSGK Daarvoor onze dank namens onze leden.”